Kalender

Laddar Händelser

« Alla Händelser

  • Detta händelse har redan ägt rum.

Arbetsgruppsträff anläggning

2024-06-12, 09.00 - 12.00

Tema: Klimatpåverkan och Biologisk Mångfald
– om positiva synergier mellan åtgärder för klimat och för biologisk mångfald

Som avslutning på terminen bjuder Klimatarena Stockholms anläggningsgrupp in till en fysisk träff i Norra Djurgårdsstaden.

Klimatrisen och den accelererande förlusten av biologisk mångfald är tätt sammanlänkade. Väl fungerande ekosystem och de nyttor de bidrar med är en grundförutsättning för vårt välbefinnande och för samhällets motståndskraft mot klimatförändringar och andra risker. World Economic Forum har pekat ut förlust av biologisk mångfald och ekosystemkollaps som ett av de största hoten som mänskligheten står inför. Därför måste biologisk mångfald hanteras i samma andetag som klimatpåverkan. Biologisk mångfald bidrar till reducerad klimatpåverkan och klimatanpassning. Klimatpåverkan som den utvecklas idag, är en av flera aspekter som hotar den biologiska mångfalden.

Under träffen den 12:e juni kommer

  • Håkan Tunon SLU titel Centrum för Biologisk Mångfald: Varför är biologisk mångfald är så viktig för vår överlevnad? Vilka lagar och krav finns och är på gång?
  • Anders Enetjärn, grundare och affärsutvecklare Ecogain: Hur blev biologisk mångfald en viktig affärsrisk för företagen? Om affärsmässiga incitament för biologisk mångfald och om nya sätt att mäta och sätta KPI:er för biologisk mångfald
  • Jonathan Stoltz, SLU forskare inom Miljöpsykologi, institutionen för Människa och Samhälle: Människan och Biologisk Mångfald ur ett Miljöpsykolgiskt perspektiv
  • Tim Schnoor, Klimat- och hållbarhetschef Bostadsutveckling Stockholm, Skanska: Exempel på projekt med biologisk mångfald (BREEAM, CLIMB)
    Paneldiskussion och rundvandring i Norra Djurgårdsstaden

 

Detaljer

Date:
2024-06-12,
Tid:
09.00 - 12.00
Händelse Kategorier:
,
Händelse Tags:

Plats

På plats

Kontaktperson

Lasse Andersson
Email
lasse.andersson@regionstockholm.se